Akcija!

Till, Susanne; Till, Walter-Gljive

11.84

Gljive – Skupljanje, kuhanje, uživanje

Ljubiteljima gljiva odavno je poznata vrijednost jestivih gljiva, ali svoje su znanje brižljivo čuvali. Ova knjiga sadrži opis osobina i uporabu blaga iz svijeta gljiva: vrganji, lisičice i pečurke poznati su i omiljene sakupljačima, no želimo vas upoznati i s mnogim drugim vrstama gljiva, primjerice s trubačom i krasnicom te ukazati na obilje užitaka skrivenih u šumi.

Uz osnovne pojmove opisali smo prostore na kojima pojedine gljive možete naći. Opis opasnih dvojnika pomoći će da gljive skupljate i jedete bez opasnih posljedica. Naputci o čuvanju i trajnosti zaokružuju opći dio.

SKUPLJANJE – Gdje rastu određene gljive i koje opasne dvojnika imaju?
KUHANJE – Kako se gljive kuhaju, čuvaju, suše, zamrzavaju, podgrijavaju?
RECEPTI – Suvremeni i zdravi recepti za velike i male količine gljiva

Osobama koje nisu sigurne u skupljanje u prirodi preporučili smo gljive koje mogu kupiti na tržnici.

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Izdavač: Mozaik knjiga d.o.o.

Uvez: Meki uvez:

Mozaik knjiga

Godina izdanja: 2005

Format: 24Broj stranica: 155