• Daniel Easterman-Dan gnjeva

Autor: Daniel Easterman
Broj stranica: 418
Format: 15 x 22 cm
Uvez: Tvrdi
Godina izdanja: 2000.
ISBN: 9536294125
Nakladnik: Andromeda

Majstor napetosti i avanture, Daniel Easterman donosi nam novi proročanski triler što oslikava mračni užas krvavog terorizma i tvrdokornog fundamentalizma.
Bliska budućnost. Irska je u žiži javnosti zbog konferencije koja treba ugostiti prestižne muslimanske lidere. Izaslanici nisu ni svjesni da su pomno odabrani. Poduzete su najstrože mjere osiguranja, no nažalost ne dovoljno stroge. Čovjek odgovoran za osiguranje, Declan Carberry, nađe se u neravnopravnoj borbi protiv premoćnog protivnika. U jednom trenutku dobrobit izaslanika pod njegovom je sigurnom kontrolom, da bi već u sljedećem trenu on bio samo poraženi heroj koji nastoji pohvatati konce situacije koja mu naočigled izmiče kontroli. Declan, koji se suočava s osobnim i profesionalnim konfliktom, nije dorastao spletkama i sumnjivim strategijama svojih kolega iz Vlade. Usred tog kaosa on otkriva da je protestantski psihopat za kojeg se vjeruje da je odavno mrtav, ustvari vrlo živ, i da taj samozvani prorok drži Declanove štićenike kao taoce. Pitanje je samo - gdje?
Koje su to sile što gone i upravljaju tim luđakom? Uz pomoć stručnjaka za vjerska pitanja i nekolicine povjerljivih kolega, Carbery roni do dna ove jezovite noćne more. Kada otkrije da izvor ove neizvjesne situacije nije neka suluda ekstremno desničarska skupina ili frakcija neke od srednjoistočnih svjetovnih grupacija, već jedna organizacija kulturno i geografski mnogo bliža, on proživljava pravi pakao.
Koristeći Irsku kao kulisu, Daniel Easterman napisao je pozdrav istočnoj i zapadnoj kulturi, što osvaja dalekovidnošću, smislom za vremensku perspektivu, i zadivljuje dubinom vizije.


Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
    Loše           Dobro

Daniel Easterman-Dan gnjeva

  • Model: 8000133
  • Dostupnost: Dostupno
  • 129,00 kn
  • 25,00 kn

  • Bez poreza: 25,00 kn